Asemakatu 12, 90100 OULU
Menu

Kukkakauppa Kanerva

Alan kehityksen kärjessä ennen, nyt ja tulevaisuudessa.
Oulun vanhin kukkakauppa, perustettu 1946.

Yritys

Kukkakauppa Kanerva on laadukasta oululaista käsityötä tekevä kivijalkamyymälä Oulun keskustassa. Kanerva tunnetaan erinomaisesta palvelusta, ammattitaidosta ja laadusta. Laatu ja ammattitaito ovat olleet aina yrityksemme kulmakiviä ja näkyvät kaikessa mitä teemme. Oma maahantuontimme varmistaa sen, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme aina markkinoiden laadukkaimmat tuotteet. Henkilökuntamme ammattitaidon jatkuva kehittäminen varmistaa käsityöllä tehtävien tuotteidemme laadukkuuden. Me Kanervassa teemme ylpeänä oululaista käsityötä ja haluamme päivittäin ansaita asiakkaidemme arvostuksen.

Toimitamme oman verkkokauppamme kautta kukat Ouluun ja lähialueille. Kansainvälisen Interflora-ketjun jäsenenä pystymme toimittamaan kukkasi myös kaikkialle maailmaan. Olemme avoinna 362 päivää vuodessa valmiina palvelemaan asiakkaitamme niin ilon kuin surunkin hetkinä.

Historia

Kukkakauppa Kanerva perustettiin heti sodan päättymisen jälkeen vuonna 1946 ja silloin yrityksen nimi oli Kukka- ja vihanneskauppa Kanerva. Tuolloin valikoimaamme kuuluivat kukkien lisäksi myös perunat ja vihannekset. Muutamaa vuotta myöhemmin yritys muutti nimensä Kukkakauppa Kanervaksi ja erikoistui pelkästään kukkien myyntiin.

Yritys on toiminut Asemakadulla lähes koko olemassaolonsa ajan. Historian ensimmäinen toimintavuosi vietettiin Pakkahuoneenkadulla ja vuodet 2016-21 Hallituskadulla, kunnes Kanerva palasi takaisin juurilleen Asemakadulle.

1950-60 -luvuilla Kanerva oli pieni kukkakauppa, joka taisteli olemassaolostaan kovassa kilpailutilanteessa. 1970-luvun alussa kukkakauppa Kanerva olisi lakannut olemasta, ellei Tuulikki Pesonen olisi ostanut liikettä itselleen vuonna 1973. Tuosta vuodesta alkaa Kanervan todellinen kasvu sellaiseksi kuin me tänä päivänä Kanervan tunnemme. Tuolloin Kanerva sijaitsi osoitteessa Asemakatu 12, eli ”vanhan viinakaupan” vieressä. Herrat kävivät ostamassa konjakkinsa ja samalla noutivat kukat rouvalleen. 1970- 80 -luvut olivat aikaa, jolloin Oulussa oli kymmeniä kukkakauppoja. Kukat tulivat suomalaisilta puutarhoilta ja luonnonmateriaalien käyttö oli normaalia.

Vuonna 1991 Tuulikki Pesonen teki liiketoiminnallisesti ison liikkeen. Keskellä syvintä lamaa hän siirtyi uusiin liiketiloihin Asemakatu 10 (kulmahuoneisto) ja vuotta myöhemmin laajensi viereiseen liiketilaan. Nykyinen Kanerva oli syntynyt. Tässä Asemakatu 10 osoitteessa Kanerva palveli asiakkaitaan 25 vuotta vuodet 1991-2016.

Euroopan avautuminen merkitsi Kanervalle paljon. 1990 -luvun puolivälissä hollantilaiset rekat alkoivat tarjota tuotteitaan myös Kanervalle. Valikoimamme laajeni ja tuotteiden laatu parani.

Kanervalla on myös ollut muita liikkeitä Oulussa ja Oulunsalossa. 1990 -luvun lopussa, Valkealinnan kukkakaupan lopetettua, Kanerva perusti samaan tilaan toisen kukkakaupan. Kanervalla oli siis kaksi liikettä 100 m päässä toisistaan. Liikettä pidettiin vain 2 vuotta, mutta tällä tavalla estettiin uuden kukkakaupan tulo samaan kortteliin. Oulunsalon kauppakeskus Kapteenissa Kanervalla oli sivuliike vuodet 2005-2008.

Tuulikki Pesonen teki puolisonsa Jorman kanssa vuodet 1973-2006, eli 33 vuotta työtä sen eteen, että Kanervasta tuli ammattitaitoinen laatutalo. Tuulikki oli useita vuosia Suomen kukkakauppiasliiton hallituksen jäsen ja veti myös liiton Pohjois-Suomen piiriä useita vuosia. Tuulikin rooli koko Pohjois-Suomen floristisen ammattitaidon kehittäjänä on ollut merkittävä. Piirin puheenjohtajana hän raskaan yrittäjäroolinsa ohella järjesti vuosittain useita sidontakoulutustapahtumia muille yrittäjille.

Vuonna 1998 Tuulikin tytär Sari Kuosmanen meni tilapäisesti auttamaan äitiään kukkakaupalle, vannottuaan aikaisemmin, ettei koskaan ryhdy kukkakauppa-alalle. 2000 -luvun alussa äidin opit täydennettiin floristin tutkinnolla.

Kanervan uusi sukupolvi astui vastuuseen 2006 onnistuneen sukupolvenvaihdoksen myötä. Sari Kuosmanen otti yrityksen johtoonsa. Hänen puolisonsa Kari on ollut vahvasti mukana perheyrityksen toiminnassa tehden samaan aikaan uraansa liike-elämässä.

Vuonna 2006 Kanerva aloitti oman maahantuontinsa Hollannista. Tämä mahdollisti laadun edelleen parantamisen ja toi valikoimiin lisää uutuuksia. Onnistunut sukupolvenvaihdos ja liiketoiminnan raju kasvu toivat Kanervalle Oulun yrittäjien Vuoden yrittäjä palkinnon vuonna 2007. Toimintaa kehitettiin vahvasti kaikilla osa-alueilla ja vuonna 2010 Kanerva avasi ensimmäisen verkkokauppansa.

2000 – luvun loppu oli murroksen aikaa. Taantuma alkoi vahvana ja samaan aikaan kukkien myynti kauppaketjuissa kasvoi. Kanerva oli kuitenkin tehnyt strategisen valinnan 2006 ja päättänyt keskittyä laatuun, palveluun ja ammattitaitoon. Tämä valinta on toiminut ja olemme tänä päivänä ylpeitä oululaisen käsityötaidon ammattilaisia.

Vuonna 2016 Kanerva muutti pois oululaisille tutusta liiketilasta Hallituskadulle, mutta viiden vuoden harha-askel loppui vuonna 2021 kun Kanerva palasi juurilleen Vikkulankulmaan osoitteeseen Asemakatu 12 .

Kukkakauppa Kanerva haluaa edelleen olla ajan kehityksen kärjessä, nyt ja tulevaisuudessa.

Löydät meidät myös

Myymälä

Asemakatu 12, 90100 Oulu
Puh. (08) 311 3131
asiakaspalvelu@kukkakauppakanerva.fi

MA – PE
LA
SU

8 – 18
9 – 16
12 – 16