Asemakatu 12, 90100 OULU
Menu
15.6.2022

Tietoisku mehiläistarhauksesta

Pohjois-Suomen luonto puhkeaa vihreyteen aivan hetkessä. Siitäpä kiireet minulla, Kanervan floristilla Saijalla lisääntyy entisestään. Alkaa koululaisten kesälomat ja vilinää pihapiiriin.

Kesä tuo myös terapiahuoneeni täyteen vauhtiin. Ihana pieni kasvihuoneeni on pullollaan erilaisia samettikukkia, tuoksuhernettä ym. Nyt juuri eletään vaihetta, jossa kukat ovat poistuneet jo kukkapenkkeihin ja tilalle tulivat yrtit, tomaatit ja kurkut. Terapiahuoneessa on ihana istahtaa, mieli rauhoittuu kasvihuoneen tuoksussa.

Alkukesä aloittaa myös tositoimet mehiläistarhauksessa. Meillä olikin hyvä talvimenestys tarhoilla – talvitappiota ei kärsinyt yksikään pesä! Nyt on pesillä täysi vauhti päällä, emot munivat ja mehiläiskansa lisääntyy kohti pääsatokautta. Hunajan tuotanto on siis alkanut.

Pesä kerää satoa noin kahden kilometrin säteeltä pesästä. Siitä keruualueesta riippuu millaista hunajaa pesä tuottaa. Makueroa voi havaita lähialueiden hunajista. Esimerkiksi mikäli lähialueilla on paljon maitohorsmaa, hunajasta tulee vaaleaa. Metsäpesien hunajasta tulee aromikasta. Mehiläisharrastus on sitova ja mielenkiintoinen harrastus. Pesillä on käytävä kerran viikossa, vähintään 9 päivän välein. Siinä ajassa tarhaaja ehtii reagoida, jos pesä suunnittelee parveilua. Onneksi Pohjois-Suomen kesä on valoisa myös iltaisin, sillä päivän tunnit eivät meinaa aina riittää.

Kaunista kesää teille kaikille!

Kesäterveisin, Saija

IMG-20220615-WA0002

Löydät meidät myös

Myymälä

Asemakatu 12, 90100 Oulu
Puh. (08) 311 3131
asiakaspalvelu@kukkakauppakanerva.fi

MA – PE
LA
SU

9-17
9-16
12-16